A fost aprobat noul Regulament de parcare al municipiului București

Așa cum am promis, ieri a fost aprobat în ședința Consiliului General al Municipiului București noul Regulament de parcare.

În dezbaterea publică pe care viceprimarul general Stelian Bujduveanu a organizat-o pe acest subiect au rezultat măsuri noi, care au devenit regulă în București:
➖ Tarif unic parcare 5 lei/oră;
➖ Nou! după expirarea timpului rezervat pentru parcare, se alocă 15 minute gratis pentru efectuarea unei plăți noi sau pentru eliberarea locului de parcare;
➖ Abonament zilnic parcare de 30 lei;
➖ Abonament lunar parcare de 500 lei;
⚠️Important! Riveranii vor plăti 50 lei lună și vor putea să parcheze oriunde în apropierea casei.
Proiectul #PNL a trecut în unanimitate.

Stelian Bujduveanu, viceprimar general: “Obiectivul pachetului de măsuri aprobate este schimbarea mentalității oamenilor și conștientizarea faptului că domeniul public aparține tuturor. Parcarea este un serviciu public și trebuie să fie accesibil tuturor, dar și plătit de către toată lumea! Proiectul elimină privilegiile de care beneficiază unele categorii, iar locurile de parcare din jurul instituțiilor statului vor deveni locuri publice de parcare cu plată”.

În plus:
✔️Venim cu măsuri de sistematizare a circulației – benzi unice pentru transport public, sensuri unice, montare de dispozitive de delimitare (stâlpi) pe trotuare;
✔️Creștem numărul locurilor de parcare! În interiorul inelului central și în zona de Nord vom crea, în următorii doi ani, peste 80.000 de noi locuri de parcare;
✔️Cei care pachează neregulamentar vor fi amendați iar mașinile le vor fi ridicate;
✔️Mașinile electrice și cele hibrid vor fi înregistrate digital în baza de date a Companiei Municipale, fără să mai fie nevoie de alte elemente de identificare montate pe vehicul (vigneta, ecuson etc).

10 MILIOANE DE LEI, VENITURI LA PMB DIN PARCĂRILE PUBLICE
Administrarea corectă a locurilor de parcare a adus și beneficii!
Primăria Capitalei va încasa primele venituri – 10 milioane de lei – sub formă de dividende pentru anul 2022 de la Compania Municipală Parking București.
Banii vor fi folosiți pentru soluții de Mobilitate în București: reparații trotuare, străzi sau lucrări de sistematizare a traficului.
Lucrăm, zi de zi, pentru a crește mobilitatea în București! Eliberăm trotuare de mașini, creăm noi locuri de parcare și sistematizăm circulația în zona centrală.