Înființăm noi benzi unice de circulație pentru transportul public

La propunerea lui Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei și secretarul general al PNL București, vineri au fost avizate primele benzi unice pentru transportul public, în ședința Comisiei Tehnice de Circulație a Municipiului București.

Am început cu zona de Nord și vom continua în tot orașul.
➡️ Primele rute rapide pentru transportul public – autobuze și troleibuze – vor fi amenajate pe axa Nord – Centru, astfel:
1️⃣ B-dul Regele Mihai 1, axul central pe sensul spre Arcul de Triumf. Măsura necesită acordarea unui timp suplimentar pentru culoarea verde la autobuze la ieșirea în Piața Arcul de Triumf și amenajarea unui peron pentru călători pe zona centrală, cu asigurarea traversării călătorilor la trotuar, în dreptul intersecției cu Aleea Primo Nebiolo;
2️⃣ Bd.Constantin Prezan, banda I, sensul spre Piața Charles de Gaulle;
3️⃣ Bd.Magheru – Bd. Nicolae Bălcescu, banda I, pe ambele sensuri, cu întreruperea benzii unice în dreptul intersecțiilor pentru a permite traficului rutier efectuarea virajelor;
4️⃣ Bd. Aviatorilor, banda I, între Piața Victoriei și Piața Charles de Gaulle și crearea benzii IV, între Piața Charles de Gaulle și Bd. Mircea Eliade, sens spre Piața Charles de Gaulle, prin mutarea axului central. Măsura necesită acordarea unui timp suplimentar pentru culoarea verde la autobuze la ieșirea în Piața Charles de Gaulle, în ambele sensuri.
Benzile unice vor fi operaționale începând din luna martie, în funcție de condițiile meteo, după finalizarea lucrărilor de trasare a marcajelor rutiere și montarea indicatoarelor de circulație.
🆕 Traseele speciale pentru transportul public vor fi marcate cu o culoare distinctă în zona intersecțiilor.

Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei: “Măsura face parte din planul de sistematizare a traficului în București, pe care l-am început la sfârșitul anului trecut. Planul presupune:
Înființarea de sensuri unice pe artere din interiorul Inelului Central de circulație, înființarea de sensuri giratorii și de benzi unice, dar și amenajarea de noi locuri de parcare pe străzi din interiorul Inelului Central de circulație
Brigada Rutieră și Poliția Locală a Municipiului București vor supraveghea aceste trasee și vor sancționa accesul altor autoturisme pe benzile unice.
Lucrăm, zi de zi, pentru a crește calitatea vieții urbane în București”
.