16 clădiri din Capitală vor fi consolidate

Se reiau lucrările de consolidare pentru 10 imobile din București, iar alte 16 clădiri vor intra în lucru etapizat, chiar din această primăvară.

Unul din principalele obiective pentru care Partidul Național Liberal București a solicitat Primarului General, pe 27 ianuarie 2023, soluții imediate este CONSOLIDAREA CLĂDIRILOR cu risc seismic.

Pe 30 ianuarie 2023, la scurt timp după acest demers, viceprimarul general, Stelian Bujduveanu, a solicitat Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) să grăbească procesul de punere în siguranță a clădirilor cu risc seismic.

Stelian Bujduveanu, viceprimar general al Capitalei: ”Astăzi am fost și în teren, însoțit de dl Răzvan Munteanu, directorul AMCCRS.
Situația este următoarea:
1️⃣ Clădiri la care se vor relua lucrările, începând din primăvară (10 imobile de locuit și clădiri administrative situate în centrul Capitalei):
➖ La trei clădiri (situate pe străzile Bd. M.Kogălniceanu 30, Calea Victoriei 22-24 și Pictor Ștefan Luchian), lucrările sunt finalizate în proporție de 10%. Aici vor fi reluate procedurile de proiectare și execuție, începând din primăvară.
➖ La patru clădiri (situate pe străzile: Biserica Enei 14; Blănari 2; Știrbei Vodă 20; Vânători 17), lucrările sunt finalizate în proporție de 70%. Pentru acestea se vor organiza, în scurt timp, proceduri de atribuire a contractelor de continuare a lucrărilor.
➖ La clădirea situată pe strada Franceză nr.30, lucrările sunt finalizate în proporție de 95%. Imobilul va fi recepționat chiar din această primăvară.
➖ Clădirile situate pe străzile Blănari 6,8,10; Spătarului 36 au fost finalizate și sunt în faza de recepție.
2️⃣ Clădiri cu risc seismic care vor intra în execuție, etapizat, în anul 2023 (16 imobile de locuit și clădiri administrative, astfel:
➖ 12 clădiri în faza avansată de proiectare – Ex: Calea Moșilor 82, Mihai Vodă 13, Str. Dianei 2, Str. Franceză 32, Str. Schitu Măgureanu 3, Str. Baltagului 17
➖ 3 clădiri pentru care au fost emise autorizații de construire – Calea Victoriei 101A și B, Carol I 63, B-dul N. Bălcescu 32-34
➖ 1 clădire în stadiu de licitație – Str. Boteanu 3A-3B

În același timp, continuăm lucrările de expertizare a podurilor și pasajelor rutiere. Acestea au început în luna decembrie 2022 și vor fi finalizate în Martie 2023.
Imediat după expertizare, începem lucrările de punere în SIGURANȚĂ a celor 28 de obiective. Vom începe cu podurile și pasajele care necesită intervenții de urgență.”