S-a finalizat și recepționat prima grădiniță construită de la zero în Sectorul 6

După doi ani de mandat, Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 și președintele PNL București, a finalizat și recepționat prima grădiniță construită de la zero în Sectorul 6, dar și prima unitate de învățământ, ce va fi folosită ca after-school.

Sunt clădiri moderne, ridicate după ultimele cerințe, eficiente energetic, la standarde nZEB, cu panouri fotovoltaice, sisteme inteligente de ventilație, bine protejate termic, care vor produce curent și vor baga în rețea.
Astfel că facturile la energie electrică vor scădea.

Cele două clădiri au săli mari, luminoase și extrem de prietenoase pentru cei mici. În plus, au funcțiuni, precum lift, dușuri, sală de dans și sală de mese.

Urmează amenajările de calitate a spațiilor verzi din curți.

Costurile au fost acoperite prin finanțarea oferită de Banca Europeană de Investiții.

Anul acesta, 7 gădinițe, școli și licee sunt în modernizare și reabilitare termică, pentru care Primăria Sectorului 6, condusă de Ciprian Ciucu a alocat 60 de milioane de lei.

În 2021, a dat în folosință alte 5 școli, de data asta Retrofit: unități vechi de învățământ au fost reabilitate și modernizate după standardele nZEB.

Iar munca pentru dezvoltarea infrastructurii școlare din Sectorul 6 continuă! Astăzi, liderul liberalilor din Capitală a semnat la Ministerul Dezvoltării șase contracte de finanțare, în valoare de 61,65 milioane de lei.
Bani obținuți prin PNRR care vor fi folosiți pentru modernizarea și reabilitarea termica a opt grădinițe, școli și licee.