Începe modernizarea stațiilor de transport public cu bani din PNRR

A fost aprobat proiectul de finanțare pentru digitalizarea stațiilor de transport public. Investiția, inițiată prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI), vizează montarea de panouri de informare digitale în 968 de stații de transport public din Capitală.

Proiectul este unul integrat la nivelul întregii regiuni București-Ilfov, cu o valoare totală de 33.3 milioane de euro.
1️⃣ La nivelul Municipiului București, investiția totala pentru informarea călătorilor se ridică la 17.6 milioane de euro.
2️⃣ Pentru componenta finanțată prin PNRR, în valoare de 5.7 milioane de euro, investiția se va realiza în parteneriat cu primăriile sectoarelor 2, 3, 4, 5 și 6.

Pentru acest proiect, Primăria Sectorului 1 nu a răspuns demersurilor TPBI în vederea depunerii cererii de finanțare.

Astfel, stațiile de transport public vor fi dotate cu panouri digitale pentru informarea călătorilor în timp real, atât vizual, cât și audio, cu privire la programul de circulație a vehiculelor.

Stelian Bujduveanu, viceprimar general al Capitalei: ,,Ne-am propus creșterea atractivității transportului public, digitalizarea serviciilor de informare în stații și modernizarea transportului public în raport cu necesitățile călătorilor. Digitalizat. Modern. Avantajos. Acesta este noul transport public din București.”