Biblioteca Metropolitană București a inaugurat expoziția “Fondul Mircea Eliade – biblioteca de la Paris”, demers pe care Diana Baciuna, Secretar de Stat la Ministerul Culturii, îl consideră lăudabil și care „reușește să pună în lumină și să prețuiască la adevărata valoare un simbol național, un scriitor desăvârșit: Mircea Eliade”.

Diana Baciuna: „Am petrecut momente speciale la un eveniment impresionant, care a avut loc ieri, la Biblioteca Metropolitană București, unde doamna director Ramona Mezei a prezentat expoziția “Fondul Mircea Eliade – biblioteca de la Paris”. Fondul expus este unicat și conține documente, scrisori, manuscrise, jurnale, cărți, obiecte personale ce au aparținut marelui scriitor român”.

„Acest demers este unul lăudabil și reușește să pună în lumină și să prețuiască la adevărata valoare un simbol național, un scriitor desăvârșit: Mircea Eliade”, a spus Secretarul de Stat.