Bucureștiul va avea un transport public eficient și performant

Viceprimarul Stelian Bujduveanu anunță un nou proiect care va ajuta transportul public să fie eficient și performant. Prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitar – Transport Public București și Ilfov se vor achiziționa soluții software pentru planificarea, monitorizarea și dispecerizarea vehiculelor incluse în transportul public din Capitală și județul Ilfov.

„Proiectul este unul complex și va cuprinde: 1. Sistem Integrat de Planificare, Monitorizare și Dispecerizare (Software pentru planificare rute și întocmire programe de circulație; Software pentru monitorizarea și controlul transportului public de călători; Aplicație software pentru dispcerizarea transportului public de călători) și 2. Echipamente îmbarcate pentru vehiculele destinate transportului public urban de călători (Calculatoare de bord; Terminal/Interfață conducător vehicul; Echipamente supraveghere video; Sistem de informare călători, etc.)”, precizează Stelian Bujduveanu.

„Prin această investiție, toate vehiculele de transport public coordonate la nivelul TPBI vor fi dotate cu echipamente care se vor integra cu noile aplicații software achiziționate.

Datele colectate astfel vor oferi informații exacte, în timp real, și vor fi utilizate pentru optimizarea serviciilor de transport public oferite cetățenilor”, transmite liberalul.