Jurnalului intim cu scoarțe verzi al Reginei Maria a României a intrat în patrimoniul cultural național

Jurnalului intim cu scoarțe verzi al Reginei Maria a României, datând din anul 1910, a intrat în patrimoniul cultural național.

Diana Baciuna, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Culturii și Prim-Vicepreședinte PNL București: “Cu bucurie vă anunț că am avut privilegiul de a conduce comisia de negociere care a încheiat cu succes acest proces important atât pentru Ministerul Culturii, dar mai ales pentru conservarea și îmbogățirea patrimoniului nostru național”.
Jurnalul intim al Reginei Maria reprezintă o comoară inestimabilă a culturii și istoriei noastre, o fereastră în timp către trecutul nostru.

“Aceste file păstrează cu sfințenie amintirile și gândurile unei personalități remarcabile a istoriei românești, fiind o mărturie prețioasă a vieții sale, a preocupărilor, dorințelor și aspirațiilor sale. Prin această achiziție realizată de Ministerul Culturii, mă bucur că am reușit să aducem în patrimoniul statului un obiect istoric cu adevărat valoros și care va fi păstrat cu demnitatea și importanța pe care o merită” a explicat Diana Baciuna.