Tinerii liberali din București au vizitat Parlamentul European la invitația eurodeputatului Cristian Bușoi

La invitația eurodeputatului Cristian Bușoi, o delegație formată din 43 de tineri liberali, condusă de Denis Ilinescu, președintele TNL București, au vizitat Parlamentul European. În cadrul vizitei, europarlamentarul liberal le-a prezentat activitatea din cadrul Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie pe care o prezidează.

„La invitația domnului europarlamentar Cristian Bușoi, TNL Bucuresti a avut prilejul de a se afla în centrul democrației europene, la Parlamentul European din Bruxelles.

Alături de 43 de tineri implicați, din toate cele 6 sectoare ale capitalei, am început ziua la Parlamentarium, un spațiu creat pentru a te ajuta să explorezi istoria instituțiilor europene şi care reuşeşte să simuleze experiența unității şi integrării europene prin tehnologie modernă şi creativă”, transmite Denis Ilinescu.

„Am avut o discuție interesantă cu domnul europarlamentar Cristian Buşoi, care ne-a povestit despre activitatea sa în calitate de preşedinte al Comisiei pentru Industrie, Certare şi Energie şi despre cum decurge procesul legislativ la nivel european.

Am vorbit despre modul în care UE va reglementa utilizarea inteligenței artificiale, despre situația energetică a României şi problema dezvoltării infrastucturii nepoluante, dar şi despre importanța participării active a tinerilor la masa deciziilor politice.

Chiar în acest sens, domnul europarlamentar ne-a propus să ne revedem la Bucureşti pentru a colabora la un proiect care să stimuleze implicarea tinerilor în activități civice şi creşterea participării active a acestora la procesele decizionale”, adaugă președintele TNL București.

„Am avut bucuria să îi am invitați la Bruxelles pe tinerii din Organizația PNL București. O bună oportunitate pentru aceștia să înțeleagă mai bine care sunt activitățile și rolul Parlamentului European. Este nevoie ca tinerii să se implice activ în activitățile publice și să genereze o participare cât mai mare la alegerile europarlamantare din 2024, pentru ca reprezentarea României în UE să fie cât mai bună”, precizează Cristian Bușoi.