Primarul Ciprian Ciucu a reprezentat municipiile din România la Organizația Națiunilor Unite (ONU)

Ciprian Ciucu, primarul liberal al sectorului 6, a anunțat că face parte din delegațiea României la Forumul de la Nivel Înalt de la New York destinat Dezvoltării Durabile, organizat la sediul Națiunilor Unite, reprezentând municipiile din România afiliate AMR.

“Țările ONU au decis în 2015 să urmărească împreună, dar fiecare la el acasă, 17 obiective globale pentru a limita sărăcia și inegalitățile, pentru a proteja mediul și pentru ca oamenii să aibă acces la servicii de sănătate, educație etc.

Fiecare stat și-a asumat ca anumite ținte să fie îndeplinite până în 2030 și încearcă să se țină de ele prin guverne și autorități locale. Nu există repercusiuni dacă nu le atingi, este o acțiune voluntară și nicio țară nu vrea să fie făcută de rușine.

În acest context, delegația României va prezenta un raport voluntar național cu privire la stadiul țintelor asumate. Eu voi prezenta concluziile unui raport realizat de către Asociația Municipiilor din România, în cadrul unui eveniment adiacent Forumului.

Ca o opinie personală, dacă contează în vreun fel, cel puțin pe Mediu, schimbare climatică, suntem departe de ținte. Se vorbește mult, dar acțiunea colectivă este în general proastă. Ea este dificilă la nivelul unei scări de bloc, ce să mai vorbim la nivel global. Emisiile sunt la același nivel ridicat iar tehnologiile noi încă nu au contribuit la reducerea acestora.

Acordul de la Paris, doar o hârtie cu bune intenții… Sunt pentru prima dată în SUA, NY mi se pare fabulos, mi-a administrat un mic șoc cultural deja.”, a transmis edilul Sectorului 6.