Congresul PPE dinaintea alegerilor europarlamentare va fi găzduit de Partidul Național Liberal la București

,
Adunarea politică a Partidului Popular European (PPE) – cea mai mare familie politică din Europa – a decis astăzi ca Partidul Național Liberal (PNL) să găzduiască, la București, Congresul PPE dinaintea alegerilor europarlamentare din 2024.

„Decizia PPE de a organiza la București cea mai importantă reuniune a sa arată încrederea de care se bucură Partidul Național Liberal și președintele Klaus Iohannis în cadrul celei mai mari familii politice europene. Alegerea României reprezintă un mesaj de susținere și de solidaritate pentru toate statele din Europa Centrală și de Est, care au făcut eforturi deosebite în contextul invadării Ucrainei de către armata rusă. Obiectivul principal al congresului de la București va fi adoptarea strategiei PPE pentru alegerile europarlamentare.”, a declarat președintele PNL, Nicolae Ciucă.

La eveniment vor participa peste 2.000 de delegați din peste 40 de țări, printre care vor fi toți șefii de state și de guverne și președinții de partide din partea PPE, alături de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, precum și toți comisarii europeni care fac parte din familia politică a popularilor europeni.

”Prin organizarea acestui Congres, PNL va oferi un cadru de dezbatere proeuropeană. Sunt convins că toate deciziile pe care le vom lua la București vor contribui la câștigarea alegerilor europarlamentare, care vor consolida PPE ca principală forță politică pentru următorii 5 ani.”, a adăugat europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Partidului Popular European.

Europarlamentarul Rareș Bogdan a precizat că: ”Cel mai important eveniment politic din Uniunea Europeană, cel mai așteptat datorită impactului asupra direcțiilor geostrategice, va avea loc la București!

Echipa EPP România – președintele României, Klaus Ionahhnis, președintele PNL, Nicolae Ciucă, și Delegația EPP România din Parlamentul European (PNL 10 deputati, PMP 2 deputati, UDMR 2 deputati) au reușit sa aducă în România Congresul din 2024 al Partidului Popular European. Cel mai important eveniment pentru cel mai mare partid european, peste 40 de milioane de votanți si 187 de deputați europeni din 705.”.

Europarlamentarul Dan Motreanu a declarat că: ”Decizia luată de Adunarea Politică a PPE reprezintă un semn al încrederii pe care o are cel mai puternic partid politic european în PNL. De asemenea, este o dovadă a atenției pe care PPE o acordă țărilor din estul Europei, extrem de afectate de consecințele războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei”.