Încep lucrările de reabilitare a liniei 5 de tramvai

Încep lucrările de reabilitare a liniei 5 de tramvai din Capitală. Viceprimarul Stelian Bujduveanu a anunțat că s-a desemnat constructorul și contractul de execuție a lucrărilor va fi semnat în curând, urmând să se emită ordinul de începere a lucrărilor propriu zise. În total vor fi reabilitați 4.3 km.

„Linia 5 va fi reabilitată pe o lungime de aproximativ 4.3 km, pe Str. Barbu Văcărescu și Str. Căpitan Av. Alexandru Șerbănescu, de la Șoseaua Ștefan cel Mare la Pod Băneasa.

Principalele lucrări care se vor executa în cadrul acestui proiect sunt: Lucrări la calea de rulare; Realizarea a 18 peroane – Vor fi demolate peroanele existente, urmând a fi construite unele noi, dotate cu adăposturi pentru călători, borne reflectorizante, gard pentru protecția călătorilor, stâlpi pentru supraveghere video etc. Lucrări la rețeaua de contact –prin în înlocuirea în totalitate a elementelor rețelei de contact. Modernizarea substației electrice de tracțiune Nordului – Presupune înlocuirea echipamentelor electrice din cadrul acesteia; Lucrări la sistemul de iluminat public – Rețeaua de iluminat va fi proiectată și mutată în subteran, prin tuburi de protecție, în ampriza căii de rulare a tramvaiului și în trotuare. În plus, se vor înlocui corpurile de iluminat existente, fiind montate unele cu led. Lucrări de relocare a semaforizării de pe B-dul Barbu Văcărescu și Strada Alexandru Șerbănescu; Lucrări la rețelele edilitare”, transmite viceprimarul liberal.

Lucrările de reabilitare vor dura 12 luni, incluzând proiectarea, iar garanția va fi de 5 ani.