11.400 mp de spațiu verde sunt pe cale să revină in administrarea Sectorului 6

Ciprian Ciucu, primarul liberal al Sectorului 6, a anunțat că 11.400 mp de spațiu verde sunt pe cale să revină in administrarea Sectorului 6.

”După discuții purtate de primarul Ciprian Ciucu, Serviciul Român de Informații a fost de acord să cedeze comunității terenul pe care il deținea în zonă. Guvernul a dat astăzi o hotărâre prin care terenul SRI, unde se dorea construirea unui parc, va trece în proprietate publică. Cu tot cu suprafața pe care o administrăm, vor fi 3 hectare, unde vom amenaja un parc pentru comunitate.”, a comunicat PNL Sector 6.

CE PAȘI URMEAZĂ?
Primarul General trebuie să pună proiectul pe ordinea de zi a Consiliul General, iar consilierii să voteze preluarea terenului;
După votare, se încheie un protocol de preluare între PMB și Guvern;
Apoi se dă o hotărâre de Consiliu General prin care trenul se dă în administrarea Sectorului 6;
“Voi pune pentru 2024 bani în buget și ne apucam de proiectarea parcului. Dar, totul depinde acum de cum se mișcă PMB”, a precizat edilul.

“Ce vedeți cu albastru este terenul din Grozăvești pe care Guvernul a decis să ni-l dea pentru a face încă un parc fain în Sectorul 6. Ce vedeți cu portocaliu este ceea ce avem deja (in primul comentariu). Va fi un parc decent de circa 3 hectare. Pe acest teren SRI dorea să construiască un spital, dar îl vor face în altă parte. Mulțumesc Guvernului, dar și SRI pentru acest lucru. Iată că instituțiile centrale și cele locale colaborează. Chiar dacă a durat, prin tenacitate, multe telefoane de lămurire și, prin intermediarea comunicării dintre PMB și Ministerul Dezvoltării, am reușit să obțin astăzi această hotărâre de Guvern pentru dumneavoastră”, a transmis primarul Ciprian Ciucu.