Copiii din Sectorul 6 vor învăța în condiții tot mai bune!

Ciprian Ciucu, primarul liberal al Sectorului 6, a fost să vadă stadiul lucrărilor de la after-school-ul ce se ridică acum la Școala Nr. 197.

”Copiii din Sectorul 6 vor învăța în condiții tot mai bune! Iar asta deoarece construim de la zero, pentru ei, creșe, grădinițe și corpuri de școală. Multe dintre clădirile existente se reabilitează la standarde nZEB.

Sunt zeci de șantiere deschise în prezent. Știm, reprezintă un disconfort, dar în scurt timp va fi mult mai bine.”, a comunicat Primăria Sectorului 6.

Anul acesta au fost date în folosință:
– Grădinița 274,
– After-school la Școala Sf. Andrei,
– After-school la Școala 117.

Sunt în lucru:
– Creșa Îngerașii,
– 2 grădinițe: ANL Brâncuși și în incinta Școlii „Sf. Constantin și Elena”,
– 3 corpuri de școală: Orizont, Nr. 197 și Nr. 200.

Primarul Ciprian Ciucu a declarat despre lucrările de la after-school-ul ce se ridică acum la Școala Nr. 197: ”E o clădire P+2, cu 8 săli de clasă, grupuri sanitare, vestiare, sală de mese și sală multifuncțională. Structura de rezistență este gata, acum se lucrează la termoizolație și la finisajele interioare.

E gata în proporție de 50%. Aici, de fapt, avem două șantiere deschise, pentru că alături construim și o sală de sport. Vrem să nu mai vedem copii care să învețe în schimburi și în containere.”.

Construcții reabilitate:
– 6 au fost deja reabilitate;
– 5 sunt în prezent în reabilitare cu finanțare pe axa POR. Stadiul lucrărilor este de: 98% (Școala Sf. Maria), 75% (Școala Sf. Calinic), 70% (Colegiul Petru Maior), 90% (Școala Constantin Păunescu) și 100% (Colegiul Gh. Asachi);
– 8 sunt în reabilitare prin #PNRR;
– 3 urmează să intre în reabilitare cu bani de la Banca Mondială;
– 7 vor fi consolidate prin programul MDRAP.