Încă 9 contracte semnate cu distribuitorii de către Ministerul Energiei

Încă 9 contracte semnate cu distribuitorii. Investiții de peste 686 de milioane lei finanțate din Fondul pentru Modernizare.

Sebastian Burduja, Ministrul Energiei și președinte PNL București: ,,În fiecare zi de mandat am trei priorități principale: investiții, investiții, investiții. Vrem să avem facturi mai mici la energie electrică, să reducem pierderile în rețea și să acomodăm un număr tot mai mare de prosumatori. Soluția e simplă: modernizarea rețelelor de distribuție. Astăzi am semnat încă 9 contracte cu cinci operatori, cu o valoare totală a proiectelor de 686.103.012,24 lei, echivalentul a 137.220.602,45 euro și o valoare totală a ajutorului de stat acordat din Fondul pentru modernizare de 439.380.223,09 lei, echivalentul a 87.876.044,6 euro.

Una dintre aceste investiții este chiar pentru zona Valu lui Traian – Murfatlar, lovită de condițiile meteorologice crâncene de la finalul săptămânii trecute. Pe viitor, efectele vor fi mult reduse. Pentru consumatori, aceste proiecte vor însemna un preț corect și servicii sigure și de calitate.

Până la acest moment Ministerul Energiei a asigurat, prin intermediul Fondului pentru Modernizare, finanțarea a 17 proiecte care contribuie substanțial la extinderea și modernizarea rețelei de distribuție a energiei electrice, pentru care valoarea totală a ajutorului de stat se ridică la 870.214.677,1 lei, echivalentul a 174.042.935,42 euro.

Am solicitat operatorilor de distribuție să accelereze toate investițiile, pentru a putea vedea rezultatele în cel mai scurt timp.”