PNL București întreabă: „Ce-ai făcut, Nicușor?

, ,

PNL București întreabă: „Ce-ai făcut, Nicușor?” Scopul este de a evalua dacă bucureștenii ar susține ideea unui nou mandat pentru Nicușor Dan la Primăria Generală.

În 2020, Nicușor Dan câștiga funcția de Primar General al Capitalei cu un scor de 42,82%, fiind susținut și de Partidul Național Liberal, care a ales la acea dată să nu propună un candidat propriu. La alegerile pentru Consiliul General al Primăriei Municipiului București, PNL a reușit să obțină 12 din cele 55 de mandate de consilieri, cu peste 125.000 de voturi. Pentru funcția de primar general, Nicușor Dan a obținut 282.631 voturi. Matematic, fără sprijinul PNL, Nicușor Dan nu ar fi ocupat niciodată funcția de Primar General. Până în prezent, Nicușor Dan a beneficiat de toată susținerea Partidului Național Liberal pentru proiectele propuse, dar rezultatele s-au lăsat așteptate. 

La data de 1 februarie 2023, Partidul Național Liberal îi cerea lui Nicușor Dan să rezolve 10 teme prioritare ale Bucureștiului, în termen de 6 luni. Cu toate acestea, primarul Capitalei a transmis un răspuns superficial în ultima zi a termenului limită, iar problemele au rămas, într-o proporție covârșitoare, nerezolvate. Decalogul integral adresat de PNL către Primarul General poate fi accesat la acest link (https://shorturl.at/hioAR)

La „aniversarea” de un an a solicitării transmise de Partidul Național Liberal către Primarul General, PNL București lansează campania online „Ce-ai făcut, Nicușor?” Scopul este de a afla direct de la bucureșteni dacă Nicușor Dan ar merita un nou mandat de Primar General.

„În evaluarea noastră, Bucureștiul are nevoie urgentă de a treia cale – calea câștigătoare, calea liberală. Ne-am lămurit în ultimii 7-8 ani că acest oraș nu își permite să mai fie nici păcălit, nici blocat. În același timp, în Partidul Național Liberal ascultăm vocea cetățenilor. Așa e sănătos și așa e corect într-o democrație. Am lansat așadar bucureștenilor întrebarea „Ce-ai făcut, Nicușor?” ca un instrument pentru a evalua direct, la un click distanță, percepțiile cetățenilor referitoare la administrarea Bucureștiul din ultimii trei ani. Sondajul este anonim și nu permite răspunsuri multiple,” a transmis Președintele PNL București, Sebastian Burduja.

Nici aplicația de inteligență artificială, ChatGPT, nu a fost impresionată de „realizările” lui Nicușor Dan. Când a fost întrebată „A respectat Nicușor Dan toate promisiunile făcute în campania electorală?”, inteligența artificială a generat rezultate care subliniază diferențe flagrante între ceea ce a promis și ceea ce a făcut Nicușor Dan. Răspunsul complet al ChatGPT este pe pagina https://ceaifacutnicusor.ro/

„Așteptăm cu mare interes rezultatele campaniei noastre și le vom anunța public pe data de 1 februarie. Prin acest demers, ne asigurăm că fiecare decizie pe care o luăm reflectă viziunea și dorințele bucureștenilor pentru un oraș în care să ne fie tuturor din nou drag să trăim. În paralel, la nivelul PNL București derulăm o evaluare proprie a activității lui Nicușor Dan, prin comisiile de specialitate, consilierii generali PNL și experți cooptați din administrație, societatea civilă și din mediul academic,” declară Sebastian Burduja. 

Pentru a răspunde la întrebarea „Ce-ai făcut, Nicușor?” invităm toți bucureștenii să acceseze acest link și să se exprime liber: https://ceaifacutnicusor.ro/.