Partidul Naţional Liberal
Președintele PNL București, Violeta Alexandru, despre prioritățile liberalilor în noua legislatură a Parlamentului
(…) și din această perspectivă, primul meu mesaj pe care vreau să-l dau pe final de campanie, este acela de mulțumire față de voluntarii noștri, pentru toată munca depusă în această campanie.

Din ceea ce știu de la voluntari, am fost în fiecare zi pe stradă, cred că am fost singurul partid care a fost în fiecare zi pe stradă, în dialog cu bucureștenii. Organizația PNL București s-a schimbat. Acesta este modul în care vom lucra întotdeauna și între campaniile electorale. Nu este o acțiune de fațadă prezența noastră în rândul bucureștenilor, ci aceasta este maniera în care vom lucra în următorii patru ani.

Toate inițiativele legislative pe care le vom duce în Parlament și pe care le vom susține, vor fi inițiative legislative pe care le vom discuta cu bucureștenii, fie în dialog direct, fie prin instrumentele clasice de consultare: sondaje de opinie, dezbateri, mese rotunde.

Al doilea mesaj pe care vreau să-l dau la debutul acestei conferințe de presă este următorul: Mulțumesc, Nicușor Dan! Între primarul general al Capitalei și premierul României, Ludovic Orban, și echipa guvernamentală este o relație foarte corectă. Între primarul general al Capitalei și președintele PNL București este o relație foarte corectă.

Consilierii Generali PNL din Consiliul General vor lucra cu primarul general și vor susține proiectele acestuia. Este o relație corectă și în baza acestei relații corecte, Nicușor Dan a făcut declarația pe care o cunoașteți și anume, că votează lista Partidului Național Liberal.

Nicușor Dan este bucureștean și votul său va fi pentru lista PNL București, motiv pentru care îi mulțumesc foarte multă. Este un gest de încredere pe care înțeleg să-l răsplătesc prin seriozitate și corectitudine. Nu este doar o relație de încredere între primarul general, organizația PNL București și Guvernul României este o decizie pe care Nicușor Dan a luat-o spre binele Capitalei. Bucureștiul, spre deosebire de celelalte Municipii din țară, are nevoie de proiecte de o cu totul altă anvergură, are nevoie de investiții și, în primul rând, are nevoie să rezolve problemele urgente, care se văd cu ochiul liber. Ca să rezolve aceste proiecte, primarul general are nevoie de sprijin. Scopul lui este acela de a corecta toate greșelile pe care PSD le-a făcut în București și care au dus acest oraș în faliment. De a le corecta, de a le pune la punct și de a construi, în continuare, proiecte de investiții, care să schimbe calitatea vieții în București. Nu este vorba doar despre o relație de încredere între niște oameni. Este vorba de un proiect asumat al primarului general pe care atât Guvernul, cât și organizația PNL București îl susțin și anume acela de a dezvolta Capitala României.

În Parlament mergem cu un set de proiecte, care să urmărească următoarele cinci obiective. În primul rând, vom corecta toate populismele, toate legile călcate în picioare de PSD. Sprijinul pentru mediul de afaceri, pentru păstrarea locurilor de muncă are nevoie de o corectare a tuturor populismelor cu care PSD a tratat inițiativele guvernamentale. Primul nostru obiectiv este să ne asigurăm, că din Parlament, toate deciziile guvernamentale beneficiază de sprijinul necesar, ca să putem ajuta, în continuare, atât antreprenorii cât și românii să își păstreze locurile de muncă.

În activitatea mea la Minister, m-am lovit, aproape zilnic, de o atitudine a PSD menită, efectiv, să submineze, să facă programele guvernamentale de sprijin pentru antreprenori și pentru angajați să nu funcționeze. Vă spun direct, PSD se bucură dacă noi eșuăm și dacă nu ducem la îndeplinire programele de sprijin pe care noi le-am inițiat.

Primul scop este să corectăm toată această avalanșă de amendamente, care au făcut acte normative ale Guvernului să fie inaplicabile. Al doilea obiectiv pe care îl avem este să asigurăm în București și în Municipiile mari, cadrul legal care să crească calitatea vieții și o să vă dau doar două exemple: în primul rând, ne propunem să inițiem un pachet de norme, care să ajute bucureștenii să acceseze servicii de calitate indiferent de Sectorul în care locuiesc. Nu este normal ca între Sectoarele Capitalei, calitatea și costul serviciilor de utilitate publică să difere atât de mult. Nu ar trebui să conteze în ce Sector locuiești astăzi, dacă te muți în alt Sector trebuie să beneficiezi de aceeași calitate a serviciilor de utilitatea publică, că vorbim despre servicii de salubritate, că vorbim de costuri pentru investițiile în infrastructură. Indiferent de Sectorul în care locuiești trebuie să beneficiezi de aceeași calitate a serviciilor.

În al doilea rând, ne preocupă să sprijinim părinții care doresc să revină la serviciu, până la perioada de doi ani de creștere al copilului și, în acest sens, pentru că știm că ceea ce lipsește în acest moment este infrastructura, dincolo de sprijinul financiar. Vom iniția în primele luni un proiect care să sprijine angajatorii cu peste 50 de angajați, să dezvolte în incinta companiilor lor sau instituțiilor, spații de creșă pentru copiii angajaților, astfel încât aceștia să poată să revină a serviciu cu încrederea că propriul copil se află în proximitatea lor, îl pot vedea oricând au nevoie și, în același timp, își pot desfășura activitatea cu eficiență.

Este o măsură care va ajutat atât părinții, cât și administrația în soluțiile limitate pe care le are de construire de creșe în centrul Capitalei, în zonele populate în care, da fapt, lucrează părinții.

Al treilea obiectiv pe care ni-l propunem este acela de a sprijini din Guvern toate proiectele de digitalizare a României. România și Bucureștiul cu precădere trebuie să se modernizeze. Digitalizarea, folosirea tehnologiei pentru accesarea facilă a serviciilor publice nu este doar un obiectiv guvernamental, ca Guvernul să poată să dezvolte toată infrastructura prin care cetățenii să fie la un click distanță față de serviciile publice, trebuie să existe sprijin în Parlament și ne asumăm ca toate inițiativele, care prevăd hârtii, documente, tot felul de alte lucruri clasice pe hârtie, să fie simplificate, modernizate și înlocuite cu servicii electronice, care să faciliteze accesul oamenilor la servicii de calitate.

Este o măsură prin care înțelegem să răspundem și solicitărilor mediului de afaceri. Mediul de afaceri, care ne încurajează și pe care îl înțelegem, să simplificăm relația dintre stat și cei care sunt plătitori de taxe și impozite și care sunt contribuabili în această țară. Prin urmare, obiectivul asumat al Partidului Național Liberal este ca din Parlament să sprijine, în mod efectiv, procesul de digitalizare și de modernizare a României, prin schimbarea tuturor acelor proceduri care presupun hârtii, documente, birocrație, cu prevederi clare și simple care să forțeze, pentru că avem cunoștință de rezistență a sistemului la această schimbare, care să forțeze administrația să lucreze folosind tehnologia. Să lucreze eficient, să lucreze rapid, să lucreze respectuos față de cei care plătesc taxe și impozite în acest oraș și în România.

Al patrulea obiectiv pe care ni-l asumăm este acela de a sprijini educația tinerilor și o să vă dau doar un exemplu, proiectul pe care colega mea, Mara Mareș îl va susține în primele luni în Parlament. Este vorba despre bacalaureatul internațional. Vrem să dăm o șansă tinerilor să se pregătească atât prin frecventarea unor module teoretice, care să-i treacă prin tot ce înseamnă sistem de pregătire pentru un mod de învățare activ, inclusiv o componentă de voluntariat pe care o încurajăm să se dezvolte în școlile din România. Unde tinerii să fie compatibili în modul în care acumulează cunoștințe, cu sistemele de învățământ din străinătate. Mă adresez părinților acestor copii, înțelegem eforturile pe care ei le fac pentru ca proprii copii, luând în considerarea posibilitatea de a studia și în străinătate, să plece din România cu un bagaj de cunoștințe și cu un mod de a învăța, care să fie armonizat cu modul în care se studiază și, mai ales, se conectează copilul la comunitate și la nevoile acestora, așa cum se întâmplă în străinătate. Bacalaureatul internațional va oferi copiilor dumneavoastră șansa de a-și continua studiile în străinătate având un mod de a învăța și de a lucra, care sa-i sprijine mai departe în viață profesională.

Al cincilea obiectiv major despre care vreau să vorbesc, pentru că mergem cu proiecte foarte clare în Parlament, unele dintre ele vor fi puse în practică imediat, altele pe baza amplelor consultări pe care le vom organiza, vor fi conturate, finalizate și inițiate în cei patru ani de bandat.

Al cincilea obiectiv asumat ține de un demers extraordinar de important pentru România, ne angajăm să sprijinim Partidul Național Liberal, să lucrăm cu ceilalți parteneri pentru revizuirea Constituției. Constituția României are nevoie să fie modernizată, adusă aproape de situația din acest moment din funcționarea instituțiilor și a relațiilor între puterile statului și ne angajăm să contribuim din această perspectivă, inclusiv, pentru punerea în aplicare a referendumului inițiat de președintele României în 2019. Desigur, prin juriștii care sunt membrii ai echipei PNL București, ne vom implica în proiecte care să vizeze reformarea Curții Constituționale a României și veți vedea o activitate intensă a colegilor mei juriști în această privință.

Închei spunând că, duminică, pe 6 decembrie, bucureștenii care își iubesc acest oraș au de făcut o opțiune între o echipă decisă să lucreze cu primarul general pentru dezvoltarea Capitalei și o gașcă care după ce a pus Capitala pe butuci, după ce a falimentat-o vrea să se mute în Parlament și să se bucure de imunitate. Are de ales cel care merge la vot, în București, între o echipă de oameni serioși, aparținând unui PNL București reformat, schimbat, care și-a recunoscut greșelile și s-a corectat și o gașcă care se ocupă de excursii la Monaco, de cumpărat diamante, de jignit, de folosit banii publici pentru propriile interese.

Cred că opțiunea de vot va determina covârșitor dezvoltarea acestui oraș și mă adresez tuturor bucureștenilor care își văd de treabă și care își iubesc orașul, să facă o opțiune spre binele Capitalei.

Le mulțumesc tuturor! Încă o dată le mulțumesc voluntarilor noștrii, lui Nicușor Dan, pentru încrederea acordată și ne vom ține de cuvânt, vom face treabă și în Parlament. Așa cum știți că obișnuiesc să am grijă să se întâmple, în echipa pe care o coordonez, atât la Minister cât și în Filiala PNL București.

Formular Contact

Contact
Ne puteți contacta folosind formularul alăturat, sau prin intermediul următoarelor variante: